Bloggdesign och mord

lördag, mars 18, 2017


Efter att en vän påpekat att Fixabloggen blivit slö och lite krånglig fick jag lov att inse att det nog faktiskt var dags att byta ut det gamla temat som hängt med så länge. Motvilligt, jag älskade bloggens utseende, men vad gör man inte...

Efter att ha suttit och letat länge och sen lagt upp ett antal mallar på en testblogg lyckades jag välja fel flik i webbläsaren och ladda upp ett tema direkt på Fixabloggen. Panik!!
Temat var långt ifrån färdigt som jag ville ha det och den gamla mallen hade jag förstås inte kvar. Det blev ett dygn med ihärdigt knappande på tangentbordet.

Nu, tre veckor och åtta säsonger av serien Bones senare, börjar jag känna att jag fått grepp om hur jag vill att bloggen ska se ut, men det blir fortfarande små ändringar här och där.

Jag har förutom designen skapat ettt nytt frågeforum i anslutning till Fixabloggen. En plats där vi kan samla frågor för att andra läsare ska kunna hitta svar om de får liknande problem framöver. Den här gången satsar vi inte på att det ska bli ett levande forum med engagerade medlemmar som skriver ofta utan mer på att det ska få bli en plats dit man söker sig för att hitta svar.

Nu när forumet och Fixas design är på plats mer eller mindre går jag vidare till att starta upp en engelsk variant av Fixabloggen. Vi har ju så enormt många tutorials i våra inlägg och en hel del av dem vore nog värda att översätta och lägga upp där.

Det dröjer ett tag till innan sajten går live, men jag kan avslöja att den kommer att heta World of Blogger. Fix Your Blogspot låter inte lika bra...


Kanske gillar du också

2 kommentarer

Allt om Blogspot

Blogspot in english

Följ mig på Facebook